user_mobilelogo

 Wist u ...

dat een glas ongezoet vruchtensap net zoveel calorieën levert als een glas frisdrank? dat fritessaus onverzadigde vetzuren bevat en dat dat goed is voor het cholesterol?! dat kaas niet altijd veel zout bevat?! Maasdammer, Maaslander, Emmentaler en Gruyère bevatten 25-30% minder zout.
dat bewegen heel leuk kan zijn? Klik HIER

dat 100 kcal te veel per dag een gewichtstoename geeft van 5 kg per jaar? dat gezond eten begint bij goed boodschappen doen?

dat het gaat om de totale energiebalans per dag?

dat plaatselijk vet afbreken door voedingsmiddelen niet mogelijk is? dat één mini candybar ca. 100 kcal is.

dat het niet uit maakt of u voor of na 20 uur 's avonds nog iets eet? dat de Nederlander ongeveer 85 kilo vlees per jaar eet?

dat vrouwen minder eten met een man aan tafel (100 kcal)?

dat overgewicht miljarden per jaar kost?

dat wijndrinkers ongeveer 5 jaar langer leven dan mensen die geen wijn drinken en dat te veel wijn niet goed is? dat in Nederland ongeveer 75% van de volwassenen teveel verzadigde vetzuren eten?
dat steeds meer snackbars vloeibaar frituurvet gebruiken en dat dat beter is dan stollend frituurvet? dat maar één op de zes volwassenen intensief genoeg beweegt?

dat chips vaak een stofje bevat waardoor je ervan blijft eten (smaakversterker E621)?
dat sommige zoetstoffen wel energie leveren zoals: sorbitol, xylitol en maltitol? dat in biologische producten evenveel calorieën zitten als in niet-biologische producten? dat olijfolie evenveel calorieën bevat als andere oliesoorten?

dat 1 gram suiker 4 kcal bevat? In 1 gram alcohol zitten 7 kcal en in 1 gram vet 9 kcal. dat zuren uit fruit helaas niet in staat zijn lichaamsvet af te breken? dat er pseudo- of pretpreventie bestaat en dat u daar niets aan heeft?
dat tweederde van de Nederlanders voldoende beweegt? dat het percentage mensen met obesitas sedert 1980 is toegenomen van 5 naar 11% van de volwassenen? dat light producten een dieet kunnen ondersteunen, maar dat u dan wel goed op de calorieën moet letten?
dat het verstandig om niet te vaak te lopen als u aan een lopend buffet zit?!